Zvěřinové Irish stew (Irské dušené)

Recepty, Jiné maso

Suroviny

600 g zvěřiny (plec, kýta)
500 g brambor
2 velké mrkve
2 cibule
3 stroužky česneku
černé pivo nebo červené víno (cca 300ml)
silný vývar
zelená petrželka
sádlo
máslo
čerstvý tymián
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a ve větším hrnci ho na sádle opečeme.

  2. Osolíme, opepříme, přidáme posekaný česnek, snítky tymiánu a necháme vydusit tekutinu.

  3. Poté podlijeme pivem (vínem) a necháme opět z větší části odpařit.

  4. Pak po částech podléváme vývarem a dusíme 1,5 hodiny.

  5. Mezitím nakrájíme brambory na kostky, mrkev na kolečka nebo půlkolečka, cibuli na proužky.

  6. Vše osolíme a restujeme cca 20 minut na pánvi s rozehřátým máslem.

  7. Zeleninu přidáme k masu, ještě podlijeme zbytkem vývaru a dusíme doměkka.

  8. Nakonec vmícháme posekanou petrželku, pěkně velkou hrst. Celkově by měl být pokrm hustší než guláš. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!