Zvěřinové Irish stew (Irské dušené)
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 600 g zvěřiny (plec, kýta)
- 500 g brambor
- 2 velké mrkve
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- černé pivo nebo červené víno (cca 300ml)
- silný vývar
- zelená petrželka
- sádlo
- máslo
- čerstvý tymián
- pepř
- sůl
Postup Zvěřinové Irish stew (Irské dušené)
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a ve větším hrnci ho na sádle opečeme.
Osolíme, opepříme, přidáme posekaný česnek, snítky tymiánu a necháme vydusit tekutinu.
Poté podlijeme pivem (vínem) a necháme opět z větší části odpařit.
Pak po částech podléváme vývarem a dusíme 1,5 hodiny.
Mezitím nakrájíme brambory na kostky, mrkev na kolečka nebo půlkolečka, cibuli na proužky.
Vše osolíme a restujeme cca 20 minut na pánvi s rozehřátým máslem.
Zeleninu přidáme k masu, ještě podlijeme zbytkem vývaru a dusíme doměkka.
Nakonec vmícháme posekanou petrželku, pěkně velkou hrst. Celkově by měl být pokrm hustší než guláš. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.