Pražma na bramborách pečená
Recepty, RybySuroviny
- 2 vykuchané pražmy
- cca 400 g oloupaných brambor, na dvě porce
- 2 jarní cibulky
- česnek drobně nasekaný
- tymián
- máslo
- sůl
Postup Pražma na bramborách pečená
Postup přípravy receptu
-
Na bocích vykuchané pražmy uděláme několik hlubších zářezů, do kterých po osolení ryby vtlačíme kousky česneku a lístečky tymiánu. Do osoleného břicha ryby též přidáme pár lístků tymiánu.
Oloupané brambory pokrájíme na plátky, smícháme s pokrájenou jarní cibulkou, solí a bylinkami dle chuti. Brambory naskládáme do pekáčku nebo zapékací mísy vyložené pečícím papírem a na ně položíme připravené pražmy, které poklademe tenkými plátky másla.
Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 15 minut zakryté a dalších 10-15 minut odkryté, do barvy.