Pražma na bramborách pečená

Recepty, Ryby

Suroviny

2 vykuchané pražmy
cca 400 g oloupaných brambor, na dvě porce
2 jarní cibulky
česnek drobně nasekaný
tymián
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na bocích vykuchané pražmy uděláme několik hlubších zářezů, do kterých po osolení ryby vtlačíme kousky česneku a lístečky tymiánu. Do osoleného břicha ryby též přidáme pár lístků tymiánu.

  2. Oloupané brambory pokrájíme na plátky, smícháme s pokrájenou jarní cibulkou, solí a bylinkami dle chuti. Brambory naskládáme do pekáčku nebo zapékací mísy vyložené pečícím papírem a na ně položíme připravené pražmy, které poklademe tenkými plátky másla.

  3. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 15 minut zakryté a dalších 10-15 minut odkryté, do barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!