Pečená pražma se zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- 1 pražma královská
- sůl a citronový pepř
- máslo
- čerstvé bylinky (tymián, bazalka, pažitka, petržel, majoránka)
- 3 brambory
- 2 mrkve
- olivový olej
Postup Pečená pražma se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory i mrkev uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Uvařenou zeleninu zbavíme slupky, pokrájíme na silnější hranolky a dáme do zapékací misky. Zeleninu zakápneme olivovým olejem, přidáme sůl, pepř, větvičku tymiánu a majoránky. Řádně promícháme.
Pražmu zbavíme šupin a řádně ji očistíme a osušíme. Kůži nařízneme. Celou rybu okořeníme solí a citronovým pepřem. Do vnitřku ryby dáme všechny bylinky. Pražmu vložíme na zeleninu, poklademe plátky másla a dáme péct na 180°C asi 45 minut.