Pečená pražma se zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

1 pražma královská
sůl a citronový pepř
máslo
čerstvé bylinky (tymián, bazalka, pažitka, petržel, majoránka)
3 brambory
2 mrkve
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i mrkev uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Uvařenou zeleninu zbavíme slupky, pokrájíme na silnější hranolky a dáme do zapékací misky. Zeleninu zakápneme olivovým olejem, přidáme sůl, pepř, větvičku tymiánu a majoránky. Řádně promícháme.

  2. Pražmu zbavíme šupin a řádně ji očistíme a osušíme. Kůži nařízneme. Celou rybu okořeníme solí a citronovým pepřem. Do vnitřku ryby dáme všechny bylinky. Pražmu vložíme na zeleninu, poklademe plátky másla a dáme péct na 180°C asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!