Kynuté tyčky s mangoldovým pestem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 110-120 ml vody
- 200 g hladké mouky
- rovná lžička soli
- 5-6 g čerstvého droždí
- 2 lžíce oleje
- mangoldové pesto
Postup Kynuté tyčky s mangoldovým pestem
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi 30-40 minut odpočinout.
Pak prohněteme, na lehce moukou podsypaném stole rozválíme na obdélník (velmi přibližně 40x20 cm) a půlku mu pomažeme pestem.
Druhou, čistou půlku plátu těsta přiklopíme na tu pomazanou, lehce přitlačíme a rádýlkem nakrájíme pásky asi 1,5-2 cm široké.
Při přenášení na plech je zkroutíme a přitom i natáhneme.
Než se nahřeje trouba, tyčky dokynou. Potřeme je vejcem, posypeme semínky a upečeme - 200°C/asi 15 minut.