Štrúdl s máslovou dýní

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
450 g hladké mouky
1 máslo
1 vejce
2 lžíce jablečného octa
10 lžic studené vody
Náplň:
1 menší máslová dýně
100 g cukru
1 dl vody
celá skořice
hrst rozinek
1 dl mléka
1 vejce na potírání

Postup přípravy receptu

  1. Postup: Nejprve připravíme náplň, která musí chladnout. Dýni oloupeme dle zvyklostí, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce, přidáme vodu, celou skořici a zasypeme cukrem. Takto necháme probublávat dokud se nevypaří voda a dýně nezměkne (cca 15 minut). Mezitím jsme namočili rozinky do mléka a nechali nabobtnat. Když už je dýně změklá, vyjmeme skořici a přidáme vyždímané rozinky. Směs zamícháme a necháme vychladnout. Směs nesmí být moc řídká.

  2. Těsto: Všechny suroviny zpracujeme v robotu a necháme 15 minut odpočinout. Na pomoučněný vál vyklopíme těsto, rozdělíme na tři díly a každý díl vyválíme na placku, kterou potřeme dýňovou směsí, zavineme, ohneme rohy a přendáme na plech vyloženým pečícím papírem.

  3. Celý proces opakujeme ještě dvakrát. Všechny tři nohavice potřeme celým rozšlehaným vejcem a pečeme při 180 ° asi 20 minut, než štrúdly zezlátnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!