Bramborové placky plněné houbami
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- směs na bramborové těsto v prášku
- čerstvé houby (použít můžeme i sušené nebo žampiony)
- 2 lžíce oleje pod houby
- 1-2 stroužky propasírovaného česneku
- sůl
- pepř
- petrželka nebo pažitka
- olej na smažení
Postup Bramborové placky plněné houbami
Postup přípravy receptu
-
Bramborové těsto zpracujeme podle návodu.
Z hub uděláme klasickou smaženici. Když je voda vydušená, ochutíme pepřem, solí, propasírovaným česnekem, posekanou petrželkou a vše promíchálme. Necháme vychladnout.
Pokud použijeme houby sušené, tak je nejdříve dobře propláchneme a namočíme na půl hodiny do studené vody, pak vodu scedíme.
Z bramborového těsta tvoříme malé bochánky, které rozválíme.
Na střed dáme houbovou smaženici, uzavřeme a uděláme oválné placky.
Opékáme dozlatova, každou stranu cca 3 minuty. Servírujeme teplé, ale i studené jsou moc dobré.