Rybí polévka z pečených rybích hlav

Recepty, Polévky

Suroviny

kapří hlavy a odřezky (minimálně 4-5 ks)
kapří vnitřnosti (u nás bez jiker)
mrkev, petržel, celer v poměru 1-2-3
cibule i slupkou
celý pepř
nové koření cca 4-5 kuliček
máslo
hladká mouka
sůl
mletý pepř
krutony z rohlíků

Postup přípravy receptu

  1. Důkladně očištěné hlavy a oškrábanou kořenovou zeleninu uložíme na plech s vyšším okrajem. Přidáme cibuli, dva tenčí plátky másla a dáme nepřikryté do trouby vyhřáté na 190-200 stupňů. Pečeme 25-30 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou.

  2. Když hlavy i zelenina začnou zlátnout, vše přesuneme do většího hrnce. Zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené tak akorát. Přidáme veškeré koření, sůl a vaříme táhlým varem do měkka.

  3. Mezitím uvaříme všechny vnitřnosti v lehce osolené vodě do měkka, ale nesmí se rozvařit. Uvařené hlavy scedíme a obereme. Čistý vývar z hlav zahustíme jíškou z másla, zalitou částí odebraného vývaru.

  4. Zasmaženou polévku vaříme pomalu cca 20 minut. Mezitím nakrájíme všechno obrané maso a vnitřnosti. Vrátíme do povařené polévky. Vyvařenou zeleninu do polévky nedávám, ale kdo chce, může přidat.

  5. Polévku už jen krátce povaříme, dochutíme podle chuti mletým pepřem nebo solí a podáváme s rohlíkovými krutony opečenými na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!