Kotleta Remčula
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 kusy hrubších kotlet
- sůl
- pepř
- koření Čarodějka
- hladká mouka na obalení kotlet
- Na bramborové těsto:
- 1 větší brambor
- sůl
- pepř
- majoránka
- cca 2 stroužky česneku
- kmín
- malá lžička hladké mouky
- 50 g tvrdého uzeného sýra
- olej
Postup Kotleta Remčula
Postup přípravy receptu
-
Do kotlet si opatrně nakrojíme kapsu a snažíme se, abychom ji nikde nepřeřízli. Pak teprve maso přes fólii, nebo sáček naklepeme, osolíme, opepříme. Vnitřek kotlet okořeníme Čarodějkou.
Z jednoho bramboru si uděláme klasické těsto na bramboráky, podle zvyklosti každého, pouze nepřidáváme vajíčko.
Přidáme na kostičky nakrájený uzený sýr a lžičku hladké mouky. Touto směsí naplníme kapsy a zajistíme párátkem.
Kotlety obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Pak je i s výpekem vložíme do pekáčku, mírně podlejeme vodou a pečeme zhruba 60 min na 200 stupňů, obracíme a poléváme výpekem.
Podáváme s brambory, nebo pouze se zeleninou.