Pražma s citrónem, šalvějí a pečeným bramborem
Recepty, RybySuroviny
- 1 pražma královská
- sůl a pepř
- máslo
- šalvěj
- 4 kolečka citronu
- 5 brambor
- 2 stroužky česneku
- 2 větvičky tymiánu
- 2 rajčata
- třtinový cukr
- olivový olej
Postup Pražma s citrónem, šalvějí a pečeným bramborem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Uvařené brambory pokrájíme na silnější kolečka a dáme do zapékací misky. Brambory zakápneme olivovým olejem, přidáme sůl, pepř a větvičku tymiánu. Řádně promícháme. Rajčátka přepůlíme, dáme na brambory a posypeme je cukrem.
Pražmu zbavíme šupin a řádně ji očistíme a osušíme. Kůži nařízneme. Celou rybu okořeníme silí a pepřem. Do vnitřku ryby dáme šalvěj a kolečka citronu. Rybu můžeme svázat provázkem. Pražmu položíme na brambory, poklademe plátky másla a dáme péct na 180°C na asi 45 minut.