Pražma s citrónem, šalvějí a pečeným bramborem

Recepty, Ryby

Suroviny

1 pražma královská
sůl a pepř
máslo
šalvěj
4 kolečka citronu
5 brambor
2 stroužky česneku
2 větvičky tymiánu
2 rajčata
třtinový cukr
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Uvařené brambory pokrájíme na silnější kolečka a dáme do zapékací misky. Brambory zakápneme olivovým olejem, přidáme sůl, pepř a větvičku tymiánu. Řádně promícháme. Rajčátka přepůlíme, dáme na brambory a posypeme je cukrem.

  2. Pražmu zbavíme šupin a řádně ji očistíme a osušíme. Kůži nařízneme. Celou rybu okořeníme silí a pepřem. Do vnitřku ryby dáme šalvěj a kolečka citronu. Rybu můžeme svázat provázkem. Pražmu položíme na brambory, poklademe plátky másla a dáme péct na 180°C na asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!