Gruzínské kuřecí špalíčky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 - 6 ks vykostěných kuřecích špalíčků
- 1 cibule,
- 3 stroužky česneku
- 1 pálivá paprička
- 1 malá bílá paprika
- 150 ml bílého vína
- sůl
- pepř
- koření adžika
- 2 lžičky škrobu (nebo hl. mouky)
- šťáva z 1/2 limetky
- 2 lžíce přepuštěného másla
- (nebo másla s 1 lžičkou oleje)
- dle potřeby vývar z kostí
- K podávání:
- 1 vejce vařené natvrdo
- nať cibulky
- limetka
Postup Gruzínské kuřecí špalíčky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí špalíčky osolíme, okořeníme, lehce poprášíme škrobem a opečeme na přepuštěném másle (nebo másle s olejem, aby se nepřepalovalo) ze všech stran dorůžova. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené stroužky česneku, osolíme, okořeníme a osmahneme dozlatova.
Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka. Potřebujeme-li více šťávy, podlijeme trochu vývarem. Před podáváním pokapeme limetkovou šťávou, druhou půlku limetky nakrájíme na měsíčky a necháme k podávání. Podáváme nejlépe s rýží, zdobíme plátky nebo měsíčky natvrdo vařeného vejce, limetkou a nasekanou cibulkovou natí.