Gruzínské čachochbili
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 4 střední cibule
- 5 větších rajčat
- 4 stroužky česneku
- hrst posekané petrželky
- správně by mělo být použito gruzínské koření Chmeli suneli
- použil jsem náhrady:
- 1 PL Adžiky
- 1 ČL Čubricy
- 1 ČL vrchovatá saturejky
- 1 PL sladké papriky (může být část pálivé)
- 1 ČL hrubě drceného pepře
- 1 dl oleje
- sůl
- (kečup, cukr)
Postup Gruzínské čachochbili
Postup přípravy receptu
-
Omyté kuře osušíme a naporcujeme na menší kusy. Každé prso na 4 díly, horní stehna na 2 díly. Z těchto dílů stáhneme kůži a s vyříznutou páteří s biskupem a špičkami křidýlek založíme vývar. Křidélka také rozdělíme, ale kůži nestahujeme.
Ve větším kastrolu rozpálíme olej a vkládáme do něj všechny kousky kuřete. Prudce osmažíme z obou stran.
Poté zasypeme pokrájenou cibulí, promícháme a smažíme do změknutí cibule. Přidáme na kostičky pokrájená rajčata, promícháme, přidáme veškeré koření, vč. soli. Dusíme do změknutí masa.
Pokud je málo šťávy, přidáme naběračkou vývaru, který současně vaříme. Dochutíme solí, popř. cukrem nebo kečupem.
Na konec přidáme drobně posekaný česnek a petrželku, chvilku ještě podusíme a můžeme podávat. Přílohy: rýže, bílé pečivo...