Květákový nákyp s tvarohem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 květák
1,5 balení tvarohu (cca 350 g)
2 vejce
150 ml mléka
2-3 stroužky česneku
naťová petrželka
sůl
strouhanka na případné zahuštění
olej a strouhanka na vymazání a vysypání zapékací mísy

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a pokrájíme. V osolené vodě povaříme asi 5 minut, nemusí být úplně rozvařený, stačí, když bude poloměkký.

  2. Mléko rozšleháme s vejci, česnek prolisujeme. Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.

  3. Do mísy dáme květák, tvaroh a pořádně promícháme. Přidáme česnek, naťovou petrželku, sůl a mléko s vejci. Vše vymícháme. Pokud je třeba, můžeme trochu zahustit strouhankou.

  4. Vymíchanou směs dáme do vymazané a vysypané zapékací mísy a dáme zapéct do trouby na 150-180 stupňů. Zapékáme asi 40-50 minut.

  5. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!