Marinovaná bizoní jatýrka
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 300 g hovězích jater (bizoních)
- Na marinádu:
- rozdrcených 5 ks hřebíčku
- špetka chilli vloček
- pepř
- 2 dcl suchého červeného vína
- Dále:
- sůl
- mouka na zahuštění
- olej
Postup Marinovaná bizoní jatýrka
Postup přípravy receptu
-
Smícháme marinádu a naložíme do ní játra. Necháme přes noc v ledničce odležet.
Druhý den rozpálíme olej, zprudka orestujeme vyndaná a osušená játra po obou stranách. Osolíme.
Pak podlijeme marinádou a dusíme do změknutí (cca 25 minut). Játra vyjmeme. Šťávu zahustíme hladkou moukou, provaříme ještě 15 minut.
Zpět vložíme játra a prohřejeme, dochutíme. Vypneme a necháme asi 5 minut spojit chutě. Podáváme např. s rýží, knedlíkem, těstovinami, nebo i jen s pečivem.