Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku
Recepty, HoubySuroviny
- 4-5 velkých žampionů
- 100 ml světlého piva
- 100 ml smetany 12%
- 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
- 1 vejce
- 1 lžíce strouhanky
- 3-4 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- špetka prášku do pečiva
- olej na smažení
Postup Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Připravíme těstíčko smícháním piva, vejce, smetany a zbylých surovin. Těstíčko dostatečně ochutíme a mělo by být trochu hustší, než na palačinky.
Žampiony očistíme, neloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Každý kousek namáčíme do těstíčka a ihned smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
Usmažené kousky odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s různě upravenými brambory a tatarskou omáčkou, nejlépe domácí.