Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku

Recepty, Houby

Suroviny

4-5 velkých žampionů
100 ml světlého piva
100 ml smetany 12%
2 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 vejce
1 lžíce strouhanky
3-4 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
špetka prášku do pečiva
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme těstíčko smícháním piva, vejce, smetany a zbylých surovin. Těstíčko dostatečně ochutíme a mělo by být trochu hustší, než na palačinky.

  2. Žampiony očistíme, neloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Každý kousek namáčíme do těstíčka a ihned smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.

  3. Usmažené kousky odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s různě upravenými brambory a tatarskou omáčkou, nejlépe domácí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!