Portobello plněné šunkou, Nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry
Recepty, HoubySuroviny
- 6 kusů portobella
- 100 g Nivy
- 2-3 lžíce smetany 12%
- 50 g šunky
- zelená petrželka
- olej
- vepřová játra podle libosti
Postup Portobello plněné šunkou, Nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry
Postup přípravy receptu
-
Žampiony vydlabeme, aby nám vznikla mistička.
Do kastrůlku dáme pár kapek oleje, přidáme na malé kostičky nakrájené nožičky žampionů a na mini kostičky nakrájenou šunku. Pak přidáme 2-3 lžíce smetany 12% a všechno částečně rozvaříme. Ve směsi by ještě měly zůstat kousky Nivy. (nesolíme, Niva je slaná) Nakonec jsem přidala trochu nasekané zelené petrželky.
Vzniklou směsí jsem naplnila portobella a dala do vyhřáté trouby zapéct na 200 stupňů asi na 15 min. K tomu jsem měla restovaná vepřová játra