Brambory se slaninou v česnekové omáčce
Recepty, OmáčkySuroviny
- 4 větší brambory
- 100 g libové anglické slaniny
- palička česneku
- 50 ml smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- libeček
- pažitka
- sůl
- pepř
- trošku oleje
Postup Brambory se slaninou v česnekové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na větší kousky a uvaříme se solí a libečkem téměř do měkka.
Mezitím nakrájíme slaninu a česnek na drobno. Slaninu na trošce oleje orestujeme do křupava.
Před koncem přidáme polovinu česneku. Přidáme také mouku a uděláme jíšku. Zalijeme ji vodou z brambor a povaříme asi 15 minut.
Do omáčky přilijeme smetanu, přidáme brambory, zbytek česneku a společně chvíli povaříme.
Nakonec dochutíme pepřem a pažitkou. Podáváme jen tak, s vejcem nebo uzeným masem.