Brambory se slaninou v česnekové omáčce

Recepty, Omáčky

Suroviny

4 větší brambory
100 g libové anglické slaniny
palička česneku
50 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
libeček
pažitka
sůl
pepř
trošku oleje

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na větší kousky a uvaříme se solí a libečkem téměř do měkka.

  2. Mezitím nakrájíme slaninu a česnek na drobno. Slaninu na trošce oleje orestujeme do křupava.

  3. Před koncem přidáme polovinu česneku. Přidáme také mouku a uděláme jíšku. Zalijeme ji vodou z brambor a povaříme asi 15 minut.

  4. Do omáčky přilijeme smetanu, přidáme brambory, zbytek česneku a společně chvíli povaříme.

  5. Nakonec dochutíme pepřem a pažitkou. Podáváme jen tak, s vejcem nebo uzeným masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!