Pupek na bylinkách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězí pupek (baveta)
100 g slanina
koření grilovací
olivový olej
máslo
šalotka
tymián
oregáno
majoránka
saturejka
libeček
meduňka (a další bylinky)
chilli papričky (nemusíte dávat, jsou hodně ostré)

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme od blan a opláchneme vodou, osušíme, mírně naklepeme,potřeme tomatem z chipotles papriček (opravdu lehce), okořeníme, poklademe slaninou a zarolujeme (rolujeme tak, abychom roládu krájeli přes vlákna masa), spíchneme špejlemi a nakrájíme na porce.

  2. Rolky zakápneme olivovým olejem a zprudka opečeme.

  3. Do pekáče nakrájíme šalotku i s natí, natrháme bylinky a naskládáme opečené rolky, přidáme kousek másla, přiklopíme alobalem a v rozpálené troubě dotáhneme do měkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!