Vylepšený zapékaný Croque Monsieur
Recepty, OstatníSuroviny
- 8 plátků toastového chleba
- 4 plátky šunky
- 8 plátků uzeného sýru
- 4 vejce
- cca 100ml mléka
- na posypání tvrdý sýr (použila jsem blaťácké zlato)
- dijonská hořčice
- sůl
Postup Vylepšený zapékaný Croque Monsieur
Postup přípravy receptu
-
Jednotlivé plátky toastového chleba potřeme dijonskou hořčicí. Na 4 z nich položíme plátek uzeného sýru, šunky, opět sýru a přiklopíme zbylými plátky chleba. Přimáčkneme, překrojíme na trojúhelníčky a vyskládáme do zapékací misky. Vejce vyšleháme s mlékem a osolíme.
Toasty zalijeme touto směsí, malinko je nadzdvihneme ode dna, aby se směs dostala i pod ně. Necháme hodinu vsakovat, můžeme během té doby ještě přelévat směsí, která zůstala okolo. Většina tekutiny by se měla vsáknout do toastů.
Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a dáme cca na 20 minut zapéct do vyhřáté trouby na 200C.