Pupek na divoko
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800-1000 g hovězí pupek (také lze použít kližku) měla jsem z domácího chovu
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- 2 ks cibule
- hrst sušených brusinek
- olej nebo sádlo
- kousek slaniny
- 2 bobkové listy
- čerstvý tymián
- šalvěj
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- divoké koření(vlastní nebo kupovaná směs)
- vývar nebo voda
- citronová šťáva nebo kyselejší marmeláda(rybízová)
Postup Pupek na divoko
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájet na větší kousky (3-4 na porci), prudce opéci na sádle či oleji v kastrole vhodném do trouby, přitom okořenit pepřem a divokým kořením, osolit.
Maso vyjmout, v kastrole rozškvařit slaninu na kostičky, přidat nakrájenou cibuli a zeleninu, bylinky, brusinky a smažit asi 10 minut.
Potom vrátit maso, podlít a dusit v troubě pod poklicí asi 2 hodiny.
Občas zkontrolovat, podlít. Dochutit (sůl, citronová šťáva nebo marmeláda). Podávat s bramborovou přílohou (my jsme měli šťouchané brambory s houbami). Omáčku jsem nemixovala, ani ničím nezahušťovala, snažím se tomu vyhnout.