Biskupský chlebíček bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 120 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce Psyllia (nebo bramborové vlákniny Fibra)
- 1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru
- 4 lžíce oleje
- hrst drobně nasekané kandované kůry
- 30 g hořké čokolády bez obsahu lepku a mléka nahrubo nasekané
- 500 ml vody
- šťáva a kůra z jednoho menšího citronu
Postup Biskupský chlebíček bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, psylliem a xanthanem. Přidáme olej, citronovou šťávu a kůru, vodu a šlehačem vyšleháme. Na závěr lehce vmícháme kandovanou kůru a nasekanou čokoládu.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil. Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.