Biskupský chlebíček bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
120 g cukru
1 prášek do pečiva
1 lžíce Psyllia (nebo bramborové vlákniny Fibra)
1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru
4 lžíce oleje
hrst drobně nasekané kandované kůry
30 g hořké čokolády bez obsahu lepku a mléka nahrubo nasekané
500 ml vody
šťáva a kůra z jednoho menšího citronu

Postup přípravy receptu

  1. Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, psylliem a xanthanem. Přidáme olej, citronovou šťávu a kůru, vodu a šlehačem vyšleháme. Na závěr lehce vmícháme kandovanou kůru a nasekanou čokoládu.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil. Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!