Večky tukové

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

270 ml (g) vody
lžička cukru
50 g oleje
1,5 lžičky soli
50 g žitné mouky chlebové
50 g pšeničné mouky celozrnné jemné
400 g hladké mouky
15 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 3 díly a z každého uděláme večku.

  3. Večky necháme nakynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií (můžeme i naříznout), potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C, ihned po vsazení plechu do trouby teplotu zeslabíme na 200°C a upečeme - asi 25-30 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!