Těstovinový hrnec s fazolemi, pórkem a rajčaty

Recepty, Těstoviny

Suroviny

3-4 PL olivového oleje
1 menší pórek
5 PL rajčatového pyré
250 g sterilovaných loupaných rajčat
650 ml zeleninového vývaru
350 g libovolných těstovin
300 g nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny
250 g sterilovaných červených fazolí
sůl
drcený černý pepř
50 g jemně strouhaného sýra (Parmazán)

Postup přípravy receptu

  1. Ve vetší nádobě rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm omytý, na kolečka pokrájený pórek. Přimícháme rajčatové pyré, zamícháme a přilijeme sterilovaná rajčata a zeleninový vývar.

  2. Vše zamícháme a přivedeme k varu.

  3. Do hrnce přisypeme těstoviny a necháme je povařit. Když jsou uvařené skoro na skus, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a odcezené červené sterilované fazole. Vše společně povaříme.

  4. Těstoviny ještě dochutíme solí, drceným pepřem a odstavíme. Na talíři posypeme těstoviny jemně nastrouhaným sýrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!