Těstovinový hrnec s fazolemi, pórkem a rajčaty
Recepty, TěstovinySuroviny
- 3-4 PL olivového oleje
- 1 menší pórek
- 5 PL rajčatového pyré
- 250 g sterilovaných loupaných rajčat
- 650 ml zeleninového vývaru
- 350 g libovolných těstovin
- 300 g nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny
- 250 g sterilovaných červených fazolí
- sůl
- drcený černý pepř
- 50 g jemně strouhaného sýra (Parmazán)
Postup Těstovinový hrnec s fazolemi, pórkem a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Ve vetší nádobě rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm omytý, na kolečka pokrájený pórek. Přimícháme rajčatové pyré, zamícháme a přilijeme sterilovaná rajčata a zeleninový vývar.
Vše zamícháme a přivedeme k varu.
Do hrnce přisypeme těstoviny a necháme je povařit. Když jsou uvařené skoro na skus, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a odcezené červené sterilované fazole. Vše společně povaříme.
Těstoviny ještě dochutíme solí, drceným pepřem a odstavíme. Na talíři posypeme těstoviny jemně nastrouhaným sýrem a podáváme.