Těstoviny conchiglioni plněné brokolico-hrachovým pyré a špikované kuřecí prso

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Brokolicové pyré:
½ brokolice
2 hrsti hrášku
100 ml smetany
sůl
pepř
Maso:
kuřecí prsa (je na každém, kolik kusů)
Na naplnění každého masa:
slabý hranolek slaniny
zelený stonek jarní cibulky
proužek kapie
sůl
pepř
Dále:
olej
100 ml smetany
těstoviny conchiglioni

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici očistíme, rozebereme na malé růžičky a s hráškem a smetanou dáme vařit za občasného míchání na mírný plamen. Osolíme, opeříme a po změknutí rozmixujeme. Je-li příliš husté, přidáme kapku mléka či smetany.

  2. Uvaříme těstoviny podle návodu na balení.

  3. Kuřecí prsa protáhnem slaninou, natí z cibulky a kapií. Osolíme, opepříme a na oleji opečeme ze všech stran, až jsou zlatá. Hotová vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme smetanu, osolíme, opepříme a mícháme, než se štáva zredukuje na potřebnou hustotu.

  4. Scezené těstoviny ihned plníme brokolicovým pyré.

  5. Na talíř na plátky pokrájíme hotové prso, přidáme naplněné těstovny a přelijeme trochou smetanové omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!