Těstoviny conchiglioni plněné brokolico-hrachovým pyré a špikované kuřecí prso
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Brokolicové pyré:
- ½ brokolice
- 2 hrsti hrášku
- 100 ml smetany
- sůl
- pepř
- Maso:
- kuřecí prsa (je na každém, kolik kusů)
- Na naplnění každého masa:
- slabý hranolek slaniny
- zelený stonek jarní cibulky
- proužek kapie
- sůl
- pepř
- Dále:
- olej
- 100 ml smetany
- těstoviny conchiglioni
Postup Těstoviny conchiglioni plněné brokolico-hrachovým pyré a špikované kuřecí prso
Postup přípravy receptu
-
Brokolici očistíme, rozebereme na malé růžičky a s hráškem a smetanou dáme vařit za občasného míchání na mírný plamen. Osolíme, opeříme a po změknutí rozmixujeme. Je-li příliš husté, přidáme kapku mléka či smetany.
Uvaříme těstoviny podle návodu na balení.
Kuřecí prsa protáhnem slaninou, natí z cibulky a kapií. Osolíme, opepříme a na oleji opečeme ze všech stran, až jsou zlatá. Hotová vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme smetanu, osolíme, opepříme a mícháme, než se štáva zredukuje na potřebnou hustotu.
Scezené těstoviny ihned plníme brokolicovým pyré.
Na talíř na plátky pokrájíme hotové prso, přidáme naplněné těstovny a přelijeme trochou smetanové omáčky.