Bonet

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
100 g cukru + 6 lžic na karamel
40 g kakaa
3 lžíce rumu
½ l čerstvého mléka
100 g sušenek amaretti + na dekoraci

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky najemno rozdrtíme. Já jsem použil mlýnek na strouhaní. Dáme stranou.

  2. Na pánvi nebo v menším kastrůlku si připravíme světlý karamel ze 4 lžic cukru.

  3. Karamel rozdělíme do zapékacích mističek tak, aby jsme pokryli celé dno. S karamelem pracujeme opatrně, ale rychle, hned vychladne a tvrdne.

  4. Vejce lehce rozšleháme, přidáme cukr, prosáté kakao a dobře promícháme.

  5. Přidáme rum a mléko, opět dobře promícháme.

  6. Nakonec přidáme rozdrcené sušenky a zase dobře promícháme.

  7. Směs rozdělíme do zapékacích mističek na ztuhlý karamel.

  8. Mističky dáme do hlubšího pekáčku, do kterého nalijeme horkou vodu, která by měla sahat asi 1 cm pod okraj mističek.

  9. Dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 45 minut. Když se dotkneme hmoty prstem, lehce přitlačíme uprostřed mističky a cítíme že nám hmota klade odpor mělo by to být pečené.

  10. Upečené Bonet vyndáme z vody a necháme je úplně vystydnout, potom je dáme vychladit do lednice.

  11. Při podávání vychlazený Bonet vyklopíme na talířek a na každý položíme jednu sušenku amaretti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy