Bonet
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 100 g cukru + 6 lžic na karamel
- 40 g kakaa
- 3 lžíce rumu
- ½ l čerstvého mléka
- 100 g sušenek amaretti + na dekoraci
Postup Bonet
Postup přípravy receptu
-
Sušenky najemno rozdrtíme. Já jsem použil mlýnek na strouhaní. Dáme stranou.
Na pánvi nebo v menším kastrůlku si připravíme světlý karamel ze 4 lžic cukru.
Karamel rozdělíme do zapékacích mističek tak, aby jsme pokryli celé dno. S karamelem pracujeme opatrně, ale rychle, hned vychladne a tvrdne.
Vejce lehce rozšleháme, přidáme cukr, prosáté kakao a dobře promícháme.
Přidáme rum a mléko, opět dobře promícháme.
Nakonec přidáme rozdrcené sušenky a zase dobře promícháme.
Směs rozdělíme do zapékacích mističek na ztuhlý karamel.
Mističky dáme do hlubšího pekáčku, do kterého nalijeme horkou vodu, která by měla sahat asi 1 cm pod okraj mističek.
Dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 45 minut. Když se dotkneme hmoty prstem, lehce přitlačíme uprostřed mističky a cítíme že nám hmota klade odpor mělo by to být pečené.
Upečené Bonet vyndáme z vody a necháme je úplně vystydnout, potom je dáme vychladit do lednice.
Při podávání vychlazený Bonet vyklopíme na talířek a na každý položíme jednu sušenku amaretti.