Ryba v žitném obalu

Recepty, Ryby

Suroviny

Ryby:
4 filety ryb - treska a podobně
1 velké vejce
citronová šťáva z 1/2 citronu
1 snítka libečku
lžíce čerstvého oregana
lžíce čerstvé šalvěje
sůl
pepř
žitná mouka hruběji mletá
2 lžíce olivového oleje
olej na smažení
Brambory:
1 kg brambor
1 řapíkatý celer
sůl
pepř
olivový olej
tence krájená anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a bylinky rozmixujeme na kaši. Ryby namočíme v bylinkové směsi, obalíme v žitné mouce a smažíme na oleji nebo (zdravěji) pečeme v troubě: na plech položíme papír na pečení, pokapeme olejem, položíme obalené filety, ty též pokapeme olejem a pečeme při 200°C asi 20-25 minut, dokud povrch nezčervená.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, řapíkatý celer rozebereme, konce řapíků oloupeme a nakrájíme na proužky. Promícháme brambory, celer, sůl, pepř a olej, položíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C dočervena. Nedietáři mohou plech pod brambory vyložit plátky anglické slaniny.

  3. Na velký plech se na jednu stranu pohodlně vejdou brambory a asi po 10 minutách můžete na druhou stranu položit ryby a dopéct současně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!