Ryba v žitném obalu
Recepty, RybySuroviny
- Ryby:
- 4 filety ryb - treska a podobně
- 1 velké vejce
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 1 snítka libečku
- lžíce čerstvého oregana
- lžíce čerstvé šalvěje
- sůl
- pepř
- žitná mouka hruběji mletá
- 2 lžíce olivového oleje
- olej na smažení
- Brambory:
- 1 kg brambor
- 1 řapíkatý celer
- sůl
- pepř
- olivový olej
- tence krájená anglická slanina
Postup Ryba v žitném obalu
Postup přípravy receptu
-
Vejce, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a bylinky rozmixujeme na kaši. Ryby namočíme v bylinkové směsi, obalíme v žitné mouce a smažíme na oleji nebo (zdravěji) pečeme v troubě: na plech položíme papír na pečení, pokapeme olejem, položíme obalené filety, ty též pokapeme olejem a pečeme při 200°C asi 20-25 minut, dokud povrch nezčervená.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, řapíkatý celer rozebereme, konce řapíků oloupeme a nakrájíme na proužky. Promícháme brambory, celer, sůl, pepř a olej, položíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C dočervena. Nedietáři mohou plech pod brambory vyložit plátky anglické slaniny.
Na velký plech se na jednu stranu pohodlně vejdou brambory a asi po 10 minutách můžete na druhou stranu položit ryby a dopéct současně.