Lilkové závitky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 lilek
plátky schwarzwaldské šunky (slaniny apod.)
1 mozzarella
sušená rajčata naložená v oleji
2 stroužky česneku
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na 1 cm plátky, které osolíme a necháme vypotit. Poté je vysušíme papírovou utěrkou. Potřeme z obou stran olivovým olejem a dáme péct do trouby rozpálené na 220°C. Plátky lilku vyjmeme z trouby a potřeme rozmačkaným česnekem, stačí z jedné strany. Každý plátek lilku položíme na plátek šunky, na něj dáme kousek mozzarelly, bazalku a sušené rajče.Já si mozzarellu trochu vždy osolím, ale není potřeba. Svineme a sepneme závitek párátkem.

  2. Opečeme na mírnějším plameni ze všech stran a jakmile by měla mozzarella tendenci vytékat, vyjmeme. Podáváme třeba s pečivem nebo jenom se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!