Lilkové závitky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 lilek
- plátky schwarzwaldské šunky (slaniny apod.)
- 1 mozzarella
- sušená rajčata naložená v oleji
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl
Postup Lilkové závitky
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na 1 cm plátky, které osolíme a necháme vypotit. Poté je vysušíme papírovou utěrkou. Potřeme z obou stran olivovým olejem a dáme péct do trouby rozpálené na 220°C. Plátky lilku vyjmeme z trouby a potřeme rozmačkaným česnekem, stačí z jedné strany. Každý plátek lilku položíme na plátek šunky, na něj dáme kousek mozzarelly, bazalku a sušené rajče.Já si mozzarellu trochu vždy osolím, ale není potřeba. Svineme a sepneme závitek párátkem.
Opečeme na mírnějším plameni ze všech stran a jakmile by měla mozzarella tendenci vytékat, vyjmeme. Podáváme třeba s pečivem nebo jenom se zeleninovým salátem.