Brynzová polévka s bramborami, haluškami a slaninou

Recepty, Polévky

Suroviny

150 g brynzy
3 brambory
100 g uzené slaniny
1 cibule
1 lžička mleté papriky
0,5 dl mléka
Halušky:
2 brambory
sůl
polohrubá mouka dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Na nej orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú papriku, zemiaky, zalejeme vodou a varíme do polomäkka.

  2. Zemiaky na halušky nastrúhane na strúhadle na zemiaky, osolíme a pridáme toľko múky, aby sme dostali husté cesto. Cez haluškovač sádžeme do polievky halušky a varíme ďalej, kým sú zemiaky mäkké.

  3. Bryndzu metličkou rozmiešame v troche mlieka a vlejeme do polievky. Necháme prejsť varom a podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!