Kapustovo-masová slaná roláda

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 malá kapusta
1 balení listového těsta
500 g vepřové plece
1 cibule
1 červená kapie
1 žlutá kapie
3 stroužky česneku
1 lžička papriky
1 vejce
1 rohlík rozmočený v mléce
1 balení mozzarella třešniček
pepř
sůl
Dále:
vejce na potření
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Maso si pomeleme, obě kapie nakrájíme na malé kostičky, cibuli na drobno, česnek prolisujeme a kapustu rozebereme na listy, umyjeme, vykrájíme tvrdé části a osušíme.

  2. Maso, kapie, vejce, česnek, rozmočený rohlík, cibuli, papriku, sůl a pepř dobře zamícháme, ochutnáme a je-li potřeba, ještě solí a pepřem dochutíme.

  3. Listové těsto rozválíme, nebo rozmotáme na potravinářskou folii, poklademe listy kapusty (dvě vrstvy) a na to rozetřeme masovou směs, poklademe v řadě mozzarellou, kapustou a pevně za pomocí potravinářské folie smotáme. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.

  4. Pečeme na 180°C cca 25-30 minut, dokud není závin krásně zlatý. Můžeme ho během pečení opět potřít vejci.

  5. Servírujeme nakrájený na plátky. Je výborný i studený a s jakoukoliv zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!