Kapustovo-masová slaná roláda
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 malá kapusta
- 1 balení listového těsta
- 500 g vepřové plece
- 1 cibule
- 1 červená kapie
- 1 žlutá kapie
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička papriky
- 1 vejce
- 1 rohlík rozmočený v mléce
- 1 balení mozzarella třešniček
- pepř
- sůl
- Dále:
- vejce na potření
- sezamová semínka
Postup Kapustovo-masová slaná roláda
Postup přípravy receptu
-
Maso si pomeleme, obě kapie nakrájíme na malé kostičky, cibuli na drobno, česnek prolisujeme a kapustu rozebereme na listy, umyjeme, vykrájíme tvrdé části a osušíme.
Maso, kapie, vejce, česnek, rozmočený rohlík, cibuli, papriku, sůl a pepř dobře zamícháme, ochutnáme a je-li potřeba, ještě solí a pepřem dochutíme.
Listové těsto rozválíme, nebo rozmotáme na potravinářskou folii, poklademe listy kapusty (dvě vrstvy) a na to rozetřeme masovou směs, poklademe v řadě mozzarellou, kapustou a pevně za pomocí potravinářské folie smotáme. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.
Pečeme na 180°C cca 25-30 minut, dokud není závin krásně zlatý. Můžeme ho během pečení opět potřít vejci.
Servírujeme nakrájený na plátky. Je výborný i studený a s jakoukoliv zeleninou.