Králičí guláš

Recepty, Jiné maso

Suroviny

800 g králičího masa bez kosti
1 cibule
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce mleté papriky
2 stroužky česneku
1 malá sterilovaná okurka
½ sterilované červené papriky nebo kapie
1 dl smetany
1 lžíce hladké mpuky
majoránka
mletý kmín
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Zasypeme mletou paprikou, premiešame, vložíme mäso nakrájané na menšie kúsky a opäť premiešame. Osolíme, okoreníme čiernym korením, rascou, prelisovaným cesnakom. Zalejeme vriacou vodou a dusíme do polomäkka.

  2. Potom pridáme na kocôčky nakrájanú uhorku a papriku, pretlak a privedieme k varu. Keď začne mäso vrieť, prilejeme v smotane rozmiešanú múku, premiešame a pomaly dusíme domäkka.

  3. Nakoniec pridáme majoránku.

  4. Podávame s nokami alebo len s pečivom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!