Vepřová pečeně na medu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- asi 750 g vykostěné vepřové pečeně
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
- 2 pomeranče
- 200 g oloupaných malých cibulek
- 2 kyselejší jablka
- 100 g medu
- 1 lžička solamylu
Postup Vepřová pečeně na medu
Postup přípravy receptu
-
Pečeni osolte, opepřete a opečte na rozehřáté pánvi na lžíci oleje ze všech stran. Přendejte maso do pekáčku, podlijte malým šálkem vody a šťávou z 1 pomeranče.
Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte jen s malým množstvím tekutiny, podle potřeby ji doplňujte.
Po 20 minutách stáhněte teplotu na 180°C a zvolna pečte doměkka. Ke konci pečení přidejte cibulky, pečte ještě tak 15 minut, dokud nejsou měkké.
Přidejte oloupaná a na osminky nakrájená jablka, přelijte medem a 2 minuty dopečte.
Nakonec zalijte šťávou z druhého pomeranče rozmíchanou se lžičkou škrobové moučky, promíchejte se šťávou a krátce povařte, jen než šťáva zhoustne.
Podávejte s bramborovými knedlíky nebo noky.