Máslový lilek v sezamu
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 lilek
- lžíce másla
- lžíce oleje
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 2-3 lžíce octu balsamico
- lžička cukru
- sezamové semínko - měla jsem bílé a černé
- sůl
- oregano
Postup Máslový lilek v sezamu
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na 1 cm kolečka. Na oleji opečeme osolený lilek z každé strany asi 2 minuty. Můžeme lehce podlít vodou, ale jen na dno. Po té lilek vytáhneme, přidáme máslo, česnek, oregáno a necháme rozvonět. Přisypeme cukr a necháme rozpustit. Zastříkneme octem a necháme zavařit. Vrátíme zpět lilek a z obou stran prohřejeme. Vytáhneme a posypeme semínky.
Podáváme s pečivem nebo mozarellou a rajčátky.