Košíčkové ráno

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
klasika linecké těsto - použila jsem toto:
viz. odkaz pod receptem
Náplň:
1× 33% smetana ke šlehání
50 g cukr moučka
1/2 kelímku mascarpone
1 ztužovač
Na ozdobu:
jahody
želatina

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zpracujeme klasickým způsobem, utrhneme kousek a vmáčkneme do košíčkové formičky, koupila jsem si silikonové plato formy košíky a je to k nezaplacení. Dáme péct do zezlátnutí.

  2. Po vychladnutí plníme krémem, ten připravíme tak, že vše šleháme dohromady, dokud není konzistence hladkého krému.

  3. Pomocí zdobícího pytlíku, nebo pevého sáčku s ustřiženým rohem, plníme košíčky krémem, zdobíme jahodou a poléváme želatinou, kterou jsme připravili dle návodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!