Košíčkové ráno
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- klasika linecké těsto - použila jsem toto:
- viz. odkaz pod receptem
- Náplň:
- 1× 33% smetana ke šlehání
- 50 g cukr moučka
- 1/2 kelímku mascarpone
- 1 ztužovač
- Na ozdobu:
- jahody
- želatina
Postup Košíčkové ráno
Postup přípravy receptu
-
Těsto zpracujeme klasickým způsobem, utrhneme kousek a vmáčkneme do košíčkové formičky, koupila jsem si silikonové plato formy košíky a je to k nezaplacení. Dáme péct do zezlátnutí.
Po vychladnutí plníme krémem, ten připravíme tak, že vše šleháme dohromady, dokud není konzistence hladkého krému.
Pomocí zdobícího pytlíku, nebo pevého sáčku s ustřiženým rohem, plníme košíčky krémem, zdobíme jahodou a poléváme želatinou, kterou jsme připravili dle návodu.