Dýňový koláč se salkem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
175 g hladké mouky
100 g másla nebo Hery
4 lžíce studené vody
špetka soli
Náplň:
500 g dýně
1 plechovka Salka
2 vejce
150 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
dle chuti špetka skořice
špetka muškátového oříšku

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto uhňácáme kouli a necháme alespoň půl hodiny v mikrotenové fólii v lednici.

  2. Dýni nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou a vaříme do měkka.

  3. Necháme vychladnout a ponorným mixérem z dýně uděláme hladké pyré.

  4. Přidáme ostatní suroviny na náplň a vše dobře promícháme.

  5. Těsto vyválíme a přeneseme na koláčovou formu. Na těsto nalijeme náplň a ze zbytků těsta uděláme mřížku nebo jiné okrasy kolem koláče.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30-40 minut, těsto musí být zlaté a náplň tuhá.

  7. Necháme zcela vychladnout a podáváme nejlépe s ušlehanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!