Pikantní pečené švestky
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 celá palička česneku
- čerstvý zázvor(kousek jako palec)
- 2 velké cibule
- 1 kg švestek
- 2 větší jablka
- 3 ks badyánu
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 200 g hnědého cukru
- 1/2 hrnku pomerančového džusu
- 100 ml červeného vinného octa
Postup Pikantní pečené švestky
Postup přípravy receptu
-
Oloupaný česnek, zázvor a cibuli si nasekáme nadrobno a dáme do pekáčku. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a narovnáme na cibuli do pekáčku řezem nahoru, jablka si oloupeme, vykrájíme, na hrubo posekáme a dáme mezi připravené švestky.
Dále přidáme badyán, rovnoměrně posypeme skořicí, kmínem, cukrem a pokropíme pomerančovým džusem, vinným octem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme kolem 20 minut, šťáva ze švestek musí tvořit bubliny.
Horké plníme do sklenic, po vychladnutí zavíčkujeme a máme hotovo. Toto množství je tak na 4 skleničky po 250 ml.