Mleté koule v houbové omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého masa mix
1 větší šalotka
1 vejce
1 lžíce bramborového škrobu
2 lžíce studené vody
sůl
pepř
--
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
200 g zakysané smetany
vývar nebo voda
2 hrsti sušených hub
mletý kmín
3 kuličky nového koření
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme maso s drobně nakrájenou šalotkou a zbytkem surovin. Dobře propracujeme a odložíme. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji.

  2. Přidáme suché houby a kmín. Společně dvě minutky restujeme, zalijeme cca hrnkem vývaru a přivedeme k varu. Mokrýma rukama utvoříme z masa kuličky.

  3. Houbový vývar ztlumíme a vhodíme všechny kuličky. Koule by měly být potopené zároveň s vývarem. Pomalým varem vaříme přikryté poklicí cca 30 minut.

  4. Hotové kuličky vytáhneme a odložíme do tepla. Mouku smícháme s trochou vývaru nebo mléka a vlijeme k houbám. Vaříme asi 10 minut, vrátíme kuličky a vmícháme smetanu pokojové teploty.

  5. Vše společně prohřejeme a dochutíme pepřem, případně solí. Podáváme s těstovinami, knedlíky nebo klidně s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!