Pikant salát
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g měkkého salámu nebo kabanosu
- 2 cibule
- 4 nakládané okurky
- sterilované feferonky, množství dle požadované ostrosti
- pepř mletý
- Marináda:
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce kečupu
- 2 lžíce chilli omáčky sladké
- 1 plnější lžíce hořčice plnotučné
- 3 lžíce láku z feferonek nebo okurek
- 1 lžíce worcestrové omáčky
Postup Pikant salát
Postup přípravy receptu
-
Nejprve svaříme za stálého míchání v menším kastrólku všechny ingredience na marinádu. Marinádu necháme krátce povařit, pak odstavíme a necháme částečně zchladnout.
Během chladnutí marinády pokrájíme na nudličky uzeninu, okurky a feferonky. Přidáme i drobně pokrájené cibule, opepříme a promícháme. Vše zalijeme marinádou, promícháme a dáme do chladna proležet nejlépe přes noc. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.