Pikant salát

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g měkkého salámu nebo kabanosu
2 cibule
4 nakládané okurky
sterilované feferonky, množství dle požadované ostrosti
pepř mletý
Marináda:
1 lžíce oleje
1 lžíce kečupu
2 lžíce chilli omáčky sladké
1 plnější lžíce hořčice plnotučné
3 lžíce láku z feferonek nebo okurek
1 lžíce worcestrové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve svaříme za stálého míchání v menším kastrólku všechny ingredience na marinádu. Marinádu necháme krátce povařit, pak odstavíme a necháme částečně zchladnout.

  2. Během chladnutí marinády pokrájíme na nudličky uzeninu, okurky a feferonky. Přidáme i drobně pokrájené cibule, opepříme a promícháme. Vše zalijeme marinádou, promícháme a dáme do chladna proležet nejlépe přes noc. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!