Smetanové holandské řízky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa z bůčku nebo plecka
sůl
pepř mletý
muškátový květ dle chuti
150 ml smetany ke šlehání
200 g sýru Gouda nebo Eidam
ingredience na trojobal - hladká mouka, vejce, strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný sýr dle vlastní chuti a dobře promícháme. Vejce ani strouhanku do směsi nepřidáváme.

  2. Když máme směs kompaktní, tvarujeme z ní mokrou rukou placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.

  3. Ihned podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!