Smetanové holandské řízky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého vepřového masa z bůčku nebo plecka
- sůl
- pepř mletý
- muškátový květ dle chuti
- 150 ml smetany ke šlehání
- 200 g sýru Gouda nebo Eidam
- ingredience na trojobal - hladká mouka, vejce, strouhanka
- olej na smažení
Postup Smetanové holandské řízky
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný sýr dle vlastní chuti a dobře promícháme. Vejce ani strouhanku do směsi nepřidáváme.
Když máme směs kompaktní, tvarujeme z ní mokrou rukou placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.
Ihned podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo kyselou okurkou.