Celerový krém s estragonem a dýňovými semínky

Recepty, Polévky

Suroviny

Suroviny pro 2 osoby:
400 g bulvového celeru
200 g sýra cottage
250 ml kuřecího vývaru (domácí z vaření kuřete, žádný masox!)
5 cm pórku
4 stroužky česneku
2 lžíce sušeného estragonu
1 lžička mletého kmínu
máslo
dýňová semínka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na másle opečeme nejprve nakrájený pórek, poté přihodíme v dlaních jemně rozemletý estragon a nakonec na kostičky nakrájený očištěný celer.

  2. Chvíli všechno společně opékáme, potom přidáme mletý kmín, sůl a pepř podle potřeby. Přilijeme vývar a chceme-li mít polévky více, pak přidáme i vodu. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit asi 10 minut.

  3. Poté vlijeme vývar do mixéru, přidáme kelímek sýra cottage a vše rozmixujeme na hladký krém. Vrátíme zpět do hrnce a ještě asi 5-10 minut prohřejeme. Teprve když plamen vypneme, vmícháme do polévky utřený česnek, který už nevaříme.

  4. Na talíři ozdobíme dýňovými semínky (pražená budou ještě o chloupek lepší).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!