Celerový krém s estragonem a dýňovými semínky
Recepty, PolévkySuroviny
- Suroviny pro 2 osoby:
- 400 g bulvového celeru
- 200 g sýra cottage
- 250 ml kuřecího vývaru (domácí z vaření kuřete, žádný masox!)
- 5 cm pórku
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sušeného estragonu
- 1 lžička mletého kmínu
- máslo
- dýňová semínka na ozdobu
Postup Celerový krém s estragonem a dýňovými semínky
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na másle opečeme nejprve nakrájený pórek, poté přihodíme v dlaních jemně rozemletý estragon a nakonec na kostičky nakrájený očištěný celer.
Chvíli všechno společně opékáme, potom přidáme mletý kmín, sůl a pepř podle potřeby. Přilijeme vývar a chceme-li mít polévky více, pak přidáme i vodu. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit asi 10 minut.
Poté vlijeme vývar do mixéru, přidáme kelímek sýra cottage a vše rozmixujeme na hladký krém. Vrátíme zpět do hrnce a ještě asi 5-10 minut prohřejeme. Teprve když plamen vypneme, vmícháme do polévky utřený česnek, který už nevaříme.
Na talíři ozdobíme dýňovými semínky (pražená budou ještě o chloupek lepší).