Kuřecí prsa à la bašta
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích prsou
- 1 větší cibule
- 4-5 str. česneku (podle síly, může být i více)
- 1 kl provensálských bylinek
- 2 kl ruské hořčice
- 2 kl rybí omáčky
- 1 pl česnekové sojové omáčky
- 1 chilli paprička
- sůl
- 2 lžíce sádla
- 2-3 pl solamylu
- 150 ml smetany na vaření
Postup Kuřecí prsa à la bašta
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky (asi 3 x 5 cm). Cibuli rozkrájíme na čtvrtkolečka, česnek prolisujeme a přidáme ke kuřecímu masu, posypeme provensálským kořením a osolíme. Necháme odpočinout, dle možnosti.
Rozpálíme troubu na 170 st., k masu přidáme hořčici, rybí omáčku, sojovou omáčku, chilli papričku a sádlo, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme asi 30 minut.
Kuře odklopíme, promícháme a necháme péci ještě cca 15-20 minut.
Po vyjmutí z trouby přesuneme pekáček na rozpálenou plotýnku, přidáme solamyl, provaříme, podle potřeby zředíme vodou a na závěr přidáme smetanu.
Jako přílohu jsem zvolila rýži.