Znojemská z krůtího masa
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 5 krůtích plátků masa
- 100 g šunky
- 1 nožička kvalitního párku
- 1 větší cibule
- 2 větší mrkve
- 1 zeleninová paprika (nemusí být)
- 5 větších sladkokyselých okurek
- mletý pepř
- 2 kostky zeleninového bujonu
- 3 lžičky plnotučné hořčice
- hladká mouka
- olej
- sůl
- sladká paprika na poprášení masa
Postup Znojemská z krůtího masa
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a osmahneme do sklovita na oleji. Přidáme sladkou papriku, přilijeme trochu vody, aby paprika nezhořkla, pak na kousky nakrájené osolené a opepřené maso a restujeme.
Pak vložíme nadrobno nakrájenou šunku a párek, nakrájené kyselé okurky, mrkev, zeleninovou papriku nakrájenou na nudličky, bujon, okořeníme a dusíme do měkka. Podle potřeby ještě přiléváme vodu. Když je maso měkké, přidáme hořčici a pak zahustíme hladkou moukou.
Podáváme s rýží, těstovinami, nebo bramborovými knedlíky.