Znojemská z krůtího masa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

5 krůtích plátků masa
100 g šunky
1 nožička kvalitního párku
1 větší cibule
2 větší mrkve
1 zeleninová paprika (nemusí být)
5 větších sladkokyselých okurek
mletý pepř
2 kostky zeleninového bujonu
3 lžičky plnotučné hořčice
hladká mouka
olej
sůl
sladká paprika na poprášení masa

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a osmahneme do sklovita na oleji. Přidáme sladkou papriku, přilijeme trochu vody, aby paprika nezhořkla, pak na kousky nakrájené osolené a opepřené maso a restujeme.

  2. Pak vložíme nadrobno nakrájenou šunku a párek, nakrájené kyselé okurky, mrkev, zeleninovou papriku nakrájenou na nudličky, bujon, okořeníme a dusíme do měkka. Podle potřeby ještě přiléváme vodu. Když je maso měkké, přidáme hořčici a pak zahustíme hladkou moukou.

  3. Podáváme s rýží, těstovinami, nebo bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!