Kuřecí žaludky na celeru

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

900 g kuřecích žaludků
500 g celeru
500 ml horké vody nebo vývaru
2 velké cibule
2 lžíce tuku nebo olej s tenkým plátkem másla
2 lžíce sladké papriky
3 prolisované stroužky česneku
sůl
mletý pepř
smetana nebo voda na případné naředění
citronová šťáva na dochucení/můžeme vynechat

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a na tuku ji necháme zesklovatět. Žaludky očistíme a nakrájíme, ale můžeme je pouze přepůlit. Přidáme je do kastrolu k cibuli a prudce orestujeme. Zasypeme paprikou, rychle promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem.

  2. Přidáme očištěný a na větší kusy rozkrojený celer, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme doměkka. Poté vše přes cedník přecedíme, celer vrátíme do kastrolu s vývarem a ponorným mixérem rozmixujeme.

  3. Hustotu hotové omáčky podle potřeby naředíme a dochutíme. Přidáme česnek, žaludky, promícháme a 2 minuty provaříme. Vhodná příloha: knedlík, rýže, těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!