Rychlé farmářské špecle

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g farmářské slaniny (Lidl)
500 g špeclí - polotovar
400 g kysaného zelí - okapané
1 cibule velká
olej nebo sádlo
sůl
pepř mletý
cukr krupice dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které dáme dozlatova osmažit na nudličky nebo kostičky pokrájenou farmářskou slaninu.

  2. Přidáme okapané zelí, které opepříme a osladíme dle chuti (1-2 lžíce). Pokud nechceme, cukr nemusíme přidávat. Osolíme, ale dáme pozor na slanost slaniny, vše promícháme a podusíme do změknutí zelí na skus (cca 10 minut).

  3. Během dušení připravíme špecle, které uvaříme dle návodu v osolené vodě. Pak scedíme.

  4. Podušenou směs smícháme se špeclemi, máme hotovo a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!