Perníčky bez lepku, mléka a vajec II
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g směsi Schär Mix C
- 75 g bezmléčného tuku (např. Stella nebo Alsan)
- 35 g moučkového cukru
- 2 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce agávového sirupu (nebo dohromady 4 lžíce medu)
- 1/2 lžíce lněné mouky nebo namletého lněného semínka + 5 lžic vody
- 1 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky perníkového koření
- několik lžic rostlinného mléka
- případně kakao (pokud chcete mít perníčky tmavé)
- na polevu:
- moučkový cukr
- citronová šťáva
Postup Perníčky bez lepku, mléka a vajec II
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme pevné nelepivé těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. Poté ho rozválíme na přibližně 4 mm vysokou placku a vykrájíme požadované tvary.
Ty rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160°C asi 20 minut. Upečené perníčky necháme vychladnout a poté ozdobíme polevou připravenou z moučkového cukru a citronové šťávy.