Gratinovana rondini cuketka
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 3 ks rondini cuket (kulate zihane cukety)
- 1 malá sklenička pečených cherry rajčátek (viz. poznamka)
- 60 g tuňák v olivovém oleji
- 1 lilek
- strouhaný parmezán
- rozmarýn
- bazalka
- sůl
- drcený pepř
- olivový olej
Postup Gratinovana rondini cuketka
Postup přípravy receptu
-
Lilek oloupeme, nakrajime na 0,5 cm platky, posolime a nechame 20 minut vypotit. Pote osusime a orestujeme na oliv.oleji.
Cuketky omyjeme, osusime, serizneme vrsky (uchovame na pozdeji, poslouzi jako poklicky pri vareni a jako dekorace pri servirovani) a opatrne vydlabeme duzninu. Cast duzniny pouzijeme pri plneni. Vydlabane cuketky vlozime do vrouci vody a par minutek povarime. Po vyjmuti z vody prudce zchladime.
Rozmaryn a bazalku nasekame najemno.
Jednotlive cuketove soudecky plnime po vrstvach tak, ze na dno dame platek orestovaneho lilku, posypeme okapanym tunakem a nasekanymi bylinkami, poklademe pecenymi cherry rajcatky a zasypeme trochou parmezanu. Postup znovu opakujeme.
Navrch dame na platky nakrajenou duzninu z cukety, dozdobime rajcatky a posypeme drcenym peprem. Jednotlive vrstvy mirne prosolime. Solit opravdu s citem, jelikoz cast ingredienci je jiz slana.
Takto pripravene cuketky prendame do pecici nadoby vylozene alobalem, priklopime seriznutymi poklickami a peceme pri 180 stupnich 20 minut.
Po uplynuti doby sundame poklicky a jeste 15 minut dopekame. Ke konci posypeme trochou parmezanu.