Gratinovana rondini cuketka

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 ks rondini cuket (kulate zihane cukety)
1 malá sklenička pečených cherry rajčátek (viz. poznamka)
60 g tuňák v olivovém oleji
1 lilek
strouhaný parmezán
rozmarýn
bazalka
sůl
drcený pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilek oloupeme, nakrajime na 0,5 cm platky, posolime a nechame 20 minut vypotit. Pote osusime a orestujeme na oliv.oleji.

  2. Cuketky omyjeme, osusime, serizneme vrsky (uchovame na pozdeji, poslouzi jako poklicky pri vareni a jako dekorace pri servirovani) a opatrne vydlabeme duzninu. Cast duzniny pouzijeme pri plneni. Vydlabane cuketky vlozime do vrouci vody a par minutek povarime. Po vyjmuti z vody prudce zchladime.

  3. Rozmaryn a bazalku nasekame najemno.

  4. Jednotlive cuketove soudecky plnime po vrstvach tak, ze na dno dame platek orestovaneho lilku, posypeme okapanym tunakem a nasekanymi bylinkami, poklademe pecenymi cherry rajcatky a zasypeme trochou parmezanu. Postup znovu opakujeme.

  5. Navrch dame na platky nakrajenou duzninu z cukety, dozdobime rajcatky a posypeme drcenym peprem. Jednotlive vrstvy mirne prosolime. Solit opravdu s citem, jelikoz cast ingredienci je jiz slana.

  6. Takto pripravene cuketky prendame do pecici nadoby vylozene alobalem, priklopime seriznutymi poklickami a peceme pri 180 stupnich 20 minut.

  7. Po uplynuti doby sundame poklicky a jeste 15 minut dopekame. Ke konci posypeme trochou parmezanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!