Dušená mrkev s kedlubnami a kuřecím masem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g mrkve
2 kedlubny (středně velké)
200 g kuřecího masa - stehenní nebo prsní řízky
1 menší cibule
1-2 stroužky česneku
300 ml drůbežího vývaru
olivový olej
máslo
sůl
pepř
bylinkové koření
1 lžička hladké mouky
trošku octa
pažitka petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme maso nakrájené na menší kousky, osolíme a posypeme bylinkovým kořením, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.

  2. Pak přidáme větší plátek másla, cibuli nakrájenou na půlkolečka, mrkev a kedlubny nakrájené na hranolky.

  3. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  4. Přidáme prolisovaný česnek, trošku opepříme a zahustíme lžičkou hladké mouky, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a ještě krátce povaříme.

  5. Podle chuti můžeme ještě přisolit a zakápneme trochou octa - ten vyrovná sladkost mrkve.

  6. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou, nebo pažitkou. Podáváme nejlépe s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!