Dušená mrkev s kedlubnami a kuřecím masem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 300 g mrkve
- 2 kedlubny (středně velké)
- 200 g kuřecího masa - stehenní nebo prsní řízky
- 1 menší cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 300 ml drůbežího vývaru
- olivový olej
- máslo
- sůl
- pepř
- bylinkové koření
- 1 lžička hladké mouky
- trošku octa
- pažitka petrželka
Postup Dušená mrkev s kedlubnami a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme maso nakrájené na menší kousky, osolíme a posypeme bylinkovým kořením, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.
Pak přidáme větší plátek másla, cibuli nakrájenou na půlkolečka, mrkev a kedlubny nakrájené na hranolky.
Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Přidáme prolisovaný česnek, trošku opepříme a zahustíme lžičkou hladké mouky, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a ještě krátce povaříme.
Podle chuti můžeme ještě přisolit a zakápneme trochou octa - ten vyrovná sladkost mrkve.
Na talíři posypeme nasekanou petrželkou, nebo pažitkou. Podáváme nejlépe s vařenými brambory.