Bramborový salát a la Jaroslav
Recepty, PřílohySuroviny
- Na salát:
- 6 brambor - uvařené ve slupce
- 4 vejce - uvařené na tvrdo
- 2-3 lžíce majolky
- 1 sáček baby karotky
- 2 velké kyselé okurky
- 1 sáček mraženého hrášku
- 2 lžíce hořčice
- 10 plátků šunky
- sůl
- pepř
- Na ozdobu:
- 1 kyselá okurka
- 2 vajíčka - na tvrdo
- 1/2 červené papriky
- salát
Postup Bramborový salát a la Jaroslav
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory oloupeme, nejlépe ještě dokud jsou teplé a poté necháme vychladnout. Mezitím si připravíme ingredience do salátu.
Zatímco se vaří brambory, máme možnost uvařit všechny vejce, mrkev a hrášek. Do velké mísy nakrájíme 2 okurky, přidáme majolku, trochu soli a pepře a smícháme s hořčicí.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky a spolu s hráškem přidáme do mísy. Nakrájíme na malé kostičky 4 vejce, šunku a stejně tak uvařené mrkvičky, přidáme též do mísy a důkladně smícháme.
Přidáme více soli či pepře dle chutě a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny vychladnout. Mezitím máme čas nakrájet zbyla 2 vejce po délce, abychom získali dohromady šest podlouhlých plátků, paprika též na tenčí dlouhé stroužky a stejně tak poslední kyselou okurku.
Na servírovací mísu naskládáme listy salátu a poté opatrně vyklopíme salát doprostřed, můžeme okraje upravit třeba nožem, aby vznikl hezčí tvář na vzhled.
Po stranách salátu pravidelně naskládáme vajíčka, papriku a okurku, případně můžeme udělat důlek uprostřed a doplnit třeba jinou barvou papriky pro hezký a barevný doplněk.