Štola s kandovaným ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 150 g Hery
- 150 g moučkového cukru
- 250 g tvarohu
- 200 g zakysané krémové smetany
- 2 vejce
- 2 lžičky citrónové kůry
- 2 lžičky rumového aroma (popř pravého rumu)
- 1 vanilkový cukr
- 1,5 prášku do pečiva
- 100 g kandovaného ovoce
Postup Štola s kandovaným ovocem
Postup přípravy receptu
-
Utřeme máslo s cukrem, přidáme tvaroh, smetanu a vejce. Promícháme a postupně přidáme ostatní suroviny. Zpracujeme v těsto. V případě potřeby přisypáváme mouku. Vyválíme plát, strany zabalíme do sebe a vytvoříme oválnou šišku.
Dáme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme cca 50 minut. 5 minut před vytažením potřeme rozpuštěným máslem. Necháme trochu vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.