Slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 10 dkg slaniny - měla jsem prorostlejší gazdovskou
- 1 PL oleje
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 červené papriky
- 1/2 zelené papriky
- 3/4 skleničky kremžské hořčice
- 1 dl vody
- 1 tenký plátek másla
- libovolný druh nasekaných zelených bylinek:
- libečku
- petrželky
- celeru
Postup Slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě
Postup přípravy receptu
-
Zapneme si troubu. Ze slaniny si uřízneme 4 špalíčky na prošpikování masa, zbytek nakrájíme na menší kostičky. Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky, česnek na plátky a půlky z obou paprik na větší kousky.
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, pokud máme i s hrudní kostí, tak ji vyřízneme a maso si upravíme na porce. Prso ve dvou částech nožem propíchneme a protáhneme připravenými špalíčky slaniny viz.foto.
Na větší pánvi v rozpáleném oleji orestujeme slaninu společně s cibulí a česnekem asi 3 minutky, odhrneme bokem, přidáme maso a necháme z obou stran po 3 minutách zatáhnout.
Vše z pánve přendáme do zapékací nádoby,posypeme paprikami a zalijeme kremžskou hořčicí, kterou jsme si rozmíchali v 1 dcl vody. Přiklopíme,vložíme do vyhřáté trouby a až začne obsah v nádobě vařit na plný výkon trouby pečeme 15 minut.
Pak troubu ubereme na poloviční výkon a ještě 10 minut přikryté dopékáme. Potom troubu vypneme a do šťávy s masem přidáme máslo na zjemnění chuti.
Na talíři posypeme čerstvými bylinkami. Podávala jsem s noky z těsta na špecle do kterého jsem přimíchala hrst nasekaných čerstvých bylinek. Hodila by se také bramborová kaše.