Hubník s anglickou slaninou
Recepty, HoubySuroviny
- 4 rohlíky
- 2 velké hrsti lesních hub
- 1 šalotka
- 3 vejce
- 200 g libové anglické slaniny
- 1 lžíce krupičky
- 1 lžíce strouhanky + 1 lžíce na vysypání misky
- 100-150 ml mléka
- 1 lžíce másla + kousek na vymazání misky
- majoránka
- petrželka
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup Hubník s anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, navlhčíme mlékem a necháme odstát. V pánvi rozehřejme máslo, přidáme nakrájenou šalotku, plátky hub, osolíme a podusíme doměkka. V polovině přípravy přidáme kostičky slaniny a společně dokončíme. Vezmeme vejce a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme sníh.
Směs hub a slaniny promícháme s navlhčenými rohlíky, žloutky, zahustíme krupičkou a strouhankou. Promícháme s bylinkami, majoránkou a dochutíme pepřem, solí a nakonec promícháme opatrně se sněhem z bílků.
Zapékací misku vymažeme máslem (nebo sádlem), vysypeme strouhankou a přendáme do ní připravenou směs. Vložíme do předehřáté trouby (180°C) a pečeme cca 35-40 minut.