Vanilkové bagetky (DlabemeZdrave)

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g špaldové mouky
150 g rostlinného tuku (Alsanu)
200 g mletých lískových oříšků
50 g tmavého třtinového cukru
vanilkovou fruktosu na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme, přidáme kousky tuku o pokojové teplotě, mleté oříšky a cukr. Důkladně zpracujeme, zabalíme do potravinové fólie a necháme 1-2 dny v ledničce odpočívat.

  2. Kvůli praskání těsta jsem místo klasických zaoblených rohlíčků udělala takové spíš bagetky, nicméně na chuti to rozhodně neubralo.

  3. Pečeme zhruba 15 minut při 175°C. Necháme zcela vychladnout a teprve poté obalujeme ve vanilkovém cukru. Uložíme do krabice a schováme do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!