Vanilkové bagetky (DlabemeZdrave)
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g špaldové mouky
- 150 g rostlinného tuku (Alsanu)
- 200 g mletých lískových oříšků
- 50 g tmavého třtinového cukru
- vanilkovou fruktosu na obalení
Postup Vanilkové bagetky (DlabemeZdrave)
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme, přidáme kousky tuku o pokojové teplotě, mleté oříšky a cukr. Důkladně zpracujeme, zabalíme do potravinové fólie a necháme 1-2 dny v ledničce odpočívat.
Kvůli praskání těsta jsem místo klasických zaoblených rohlíčků udělala takové spíš bagetky, nicméně na chuti to rozhodně neubralo.
Pečeme zhruba 15 minut při 175°C. Necháme zcela vychladnout a teprve poté obalujeme ve vanilkovém cukru. Uložíme do krabice a schováme do chladu.